Népszerű bejegyzések

2013. június 24.

Barackos túró torta sütés nélkül

Ebben a melegben mi mással is lehetne kényeztetni a családot, mint sütés nélküli finomsággal? Most egy egyszerű, barackos finomságot hoztam. Bármilyen idénygyümölcscsel helyettesíthető kedvünk szerint. Most cseresznye, meggy, málna, ribizli, később szilva, esetleg puha körte vagy mangó, úgyis nagy divat manapság :) Érdekes lehet banánnal is.


A kekszes réteghez:

150gr keksz (nálam ZabÁlom almás)
40 gr étcsokoládé
25 gr vaj

A kekszet nagyon apróra törjük majd hozzákeverjük a felolvasztott csokit és vajat. A tortaforma aljába alaposan lenyomkodjuk. Berakjuk a hűtőbe vagy a fagyasztóba amíg elkészül a túrós réteg.

Túró réteghez:

500gr túró
1/2 nagy doboz tejföl
2 citrom leve és héja
3-4 ek. víz
20gr + 4 ek. cukor
2 cs. zselatin

A túrót áttörjük 20 gr cukorral és a tejföllel, hozzákeverjük a citromhéjat. A 2 citrom levét feltesszük melegedni 4 ek. cukorral. A zselatint 3-4 ek. meleg vízzel elkeverjük és a meleg cukros citromhoz öntjük. Ha épp egyet forr, levesszük és egy keveset hozzákeverünk a túrós pépből, majd az egészet a többi túróhoz adjuk. A kekszre öntjük, elegyengetjük a tetejét és visszatesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.

Barack réteg:

3 nagyobbacska őszibarack
6 ek. porcukor
3 ek. pektin

A barackot meghámozzuk, összedaraboljuk és leturmixoljuk. Feltesszük melegedni. A cukrot összekeverjük a pektinnel és még mielőtt felforrna a barackpép belekeverjük a pektines cukrot apránként, folyamatosan kevergetve. 4-5 percig még forraljuk majd a túrós massza tetejére öntjük. Ilyenkor díszíthetjük cikkekre vágott barackkal, ha úgy tetszik.

Visszatesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba és egy óra után már szeletelhető is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése