Népszerű bejegyzések

2015. január 21.

Kedd esti süti-túltengés - Desszert.Neked Desszertműhely

No kérem ez úgy kezdődött, hogy egy nagyon jó barátnőmmel kitaláltuk, fel kellene fedezni, mit is tud nyújtani Budapest cukrászdák terén. A nyárra tervben van egy út Franciaországba, szintén a cukrászat alaposabb felfedezése érdekében, de előbb azért csak itthon is körül kellene nézni. A kedd estéink általában szabadok, így ezt a napot tűztük ki.

Elől Feketeribizli mousse, háttérben a Delgado


Adott volt, hogy az első kitűzött estén a Desszert.Neked-be vezet az utunk, épp előtte nyitottak, ettől volt hangos a gasztro-sajtó.
Ők alapvetően a francia vonalat követik: moussok, tartok, macaronok jelentik a kínálat nagy részét.
Én feketeribizli mousst ettem kecskesajt zselével és belekóstoltam a Delgadoba és a Mandulakrémes szilva tartba. A macaronokat most kihagytuk.

Feketeribizli mousse kecskesajt zselével
Delgado


A moussok egyértelműen első osztályúak! A feketeribizlisről a neve mindent elmond, azt nyújtja amit várunk tőle. Habos, könnyed mousse, karakteres kecskesajt.
A Delgado lényegében egy csoki mousse egy kis extrával. Számomra nagyon csokis. Ami viszont hatalmas piros pont neki, az a málnamagos "keksz" alap, valami fenomenális!

Mandulakrémes szilva tarte
Flódni tarte
A tarteokról a véleményünk egyöntetűen az volt, hogy egy kicsivel kevesebb zsiradék a tésztában jót tenne nekik.

Pozitívum, hogy a tartokat, amiket elvitelre kértük, aranyos és nagyon praktikus dobozkákban kaptuk meg, így nem kellett attól félni, hogy nem éli túl az utat.

A pult mögött álló úr minden kérdésünkre kimerítő választ adott (pedig volt belőle jó néhány), ez nagyon kellemes élmény volt.

Ha egy jó moussera vágytok, irány a Desszert.Neked!

Üzlet címe:

1061 Budapest, 
Paulay Ede utca 17.

Nyitvatartási idő: 

Hétfő-Péntek: 11-21h 

Szombat-Vasárnap: 10-21h  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése