Népszerű bejegyzések

2015. január 23.

Házi paradicsomos tészta sajtszósszal, shiitake gombával

Még karácsonyra kaptam ezt a masinát. Nem titok, hogy szeretek mindenfélét itthon elkészíteni, szeretek elbíbelődni ilyen dolgokkal.
A masina munka közben

A tésztás ételekért amúgy is meg vagyok veszve, úgyhogy nálam ez bónuszpálya. Első választásom egy paradicsomos tésztára esett, árválkodott már pár napja egy doboz paradicsompüré a hűtőben.

Hozzávalók a tésztához:
340 g fehér liszt
160 g folyadék (esetünkben 140 g paradicsompüré és 20 g olívaolaj)

Az elkészítés felettébb bonyolult: a masinába mérjük a lisztet, elindítjuk a keverést majd hozzáöntjük a folyadékot. Hagyjuk 3-5 percig dolgozni.
Közben előkészítünk két tálcát a tésztának amit belisztezünk. Átállítjuk a gépet EXT állásba, ilyenkor elkezdi a tésztát gyúrni és kifele nyomni. Ami kijön, azt lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.
3 perc alatt készre főzzük sós, lobogó vízben.

Elkészítjük a szószt. Nálam most egy sajtos - shiitake gombás készült.

Hozzávalók:
1 cs. Knorr sajtszósz alap (tudom, tudom, készíthettem volna házilag is)
2,5 dl tej
1 ek. vaj
6-7 db shiitake gomba (nálam konzerv)
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj

A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a sajtszósz alapot. A tejet feltesszük forrni, ha már meleg, pár kanálnyit hozzáadunk a vajas masszához, simára keverjük. Beleöntjük a meleg tejbe és főzzük, amíg besűrűsödik (5 perc kb.) A kifőtt tésztát összeforgatjuk a szósszal.
A fokhagymát lereszeljük, 2 ek. olajon fél percet sütjük majd rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Együtt pirítjuk pár percet és a tányérra kiadagolt tészta tetejére halmozzuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése