Még az utazás előtt készítettem ezt a finomságot. Régóta nézegettem az ilyen mintás kenyereket, nagyon tetszettek és most eljött az idő, hogy én is megsüssem. A jól bevált banánkenyér receptemhez nyúltam, fontos volt, hogy puha maradjon másnapra is.
Hozzávalók:
Rózsaszín tészta:
20 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
3 ek. tejszín
3 ek. tej
3 banán
25 dkg liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
2 tk. ételszínezék (piros, vagy amilyenre szeretnénk a szívecskét)
Lényeges, hogy a banán már jó érett, inkább túlérett legyen. Zöld banánból nem lesz olyan finom, nekem legalábbis úgy nem ízlett.
A 3 banánt péppé törjük egy villával és félrerakjuk, akár napos helyre is, amíg a többit összeállítjuk.
A cukrot a kissé megolvasztott vajjal alaposan elkeverem majd kézi mixer segítségével összedolgozom a tojásokkal. Hozzáadom a tejet és a tejszínt majd a banánpépet. A szódabikarbónát elkeverem a liszttel és a masszához adom majd belekeverem a színezéket. Ezt a tésztát akár fehéren is lehet hagyni, a valaki nincs oda a színezékért, a másik úgyis kakaós lesz, el fog ütni a két szín.
A masszát egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntöm és 175°C-on 30 perc alatt kisütöm. A sütés idő sütőfüggő. Ebből a tészta adagból 2 rúd lesz.
Amíg sülnek, elkészítjük a barna tésztát. A recept ugyanaz, csak rakunk bele még 10 dkg olvasztott étcsokit és 3 ek. cukrozatlan kakaóport.
Ha kisült a rózsaszín tészta 1-2 ujjnyi szeleteket vágunk belőle és szaggatóval (nálam szív alakú) kivágjuk a tészta közepéből a formát. Használhatunk egyszerű kör alakút is.
A forma aljába adagolunk egy keveset a kakaós masszából majd erre szorosan állva rásorakoztatjuk a kivágott formáinkat majd a maradék tésztát ráöntjük, ügyelve, hogy oldalt is mindenhol fedje a formákat a tészta. Kicsit hozzáütögetjük a pulthoz, hogy eligazodjon.
30 percre betoljuk a sütőbe, figyeljük, nehogy megégjen.
Irány a Sweet Valentin Link Party oldalára!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése