Népszerű bejegyzések

2013. július 12.

Szívecskés banánkenyér

Hosszú ideje ez az első olyan hét, hogy nem tudtam sütni, főzni. De hát ha munka van, akkor munka van. Muszáj volt albérletet keresni, így ezt a hetet rászántuk és felköltöztünk egy hétre a nagyvárosba, hogy megtaláljuk AZ otthonunkat. Nem volt könnyű a dolog, lévén a magas elvárásaimnak, de végül úgy néz ki megvan. Lesz rajta még mit alakítgatni, de szeptemberre szép lesz és otthonos, ha minden jól megy.

Még az utazás előtt készítettem ezt a finomságot. Régóta nézegettem az ilyen mintás kenyereket, nagyon tetszettek és most eljött az idő, hogy én is megsüssem. A jól bevált banánkenyér receptemhez nyúltam, fontos volt, hogy puha maradjon másnapra is.

Hozzávalók:

Rózsaszín tészta:
20 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
3 ek. tejszín
3 ek. tej
3 banán
25 dkg liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
2 tk. ételszínezék (piros, vagy amilyenre szeretnénk a szívecskét)



Lényeges, hogy a banán már jó érett, inkább túlérett legyen. Zöld banánból nem lesz olyan finom, nekem legalábbis úgy nem ízlett.
A 3 banánt péppé törjük egy villával és félrerakjuk, akár napos helyre is, amíg a többit összeállítjuk.
A cukrot a kissé megolvasztott vajjal alaposan elkeverem majd kézi mixer segítségével összedolgozom a tojásokkal. Hozzáadom a tejet és a tejszínt majd a banánpépet. A szódabikarbónát elkeverem a liszttel és a masszához adom majd belekeverem a színezéket. Ezt a tésztát akár fehéren is lehet hagyni, a valaki nincs oda a színezékért, a másik úgyis kakaós lesz, el fog ütni a két szín.



A masszát egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntöm és 175°C-on 30 perc alatt kisütöm. A sütés idő sütőfüggő. Ebből a tészta adagból 2 rúd lesz.

Amíg sülnek, elkészítjük a barna tésztát. A recept ugyanaz, csak rakunk bele még 10 dkg olvasztott étcsokit és 3 ek. cukrozatlan kakaóport.

Ha kisült a rózsaszín tészta 1-2 ujjnyi szeleteket vágunk belőle és szaggatóval (nálam szív alakú) kivágjuk a tészta közepéből a formát. Használhatunk egyszerű kör alakút is.

A forma aljába adagolunk egy keveset a kakaós masszából majd erre szorosan állva rásorakoztatjuk a kivágott formáinkat majd a maradék tésztát ráöntjük, ügyelve, hogy oldalt is mindenhol fedje a formákat a tészta. Kicsit hozzáütögetjük a pulthoz, hogy eligazodjon.

30 percre betoljuk a sütőbe, figyeljük, nehogy megégjen.
Irány a Sweet Valentin Link Party oldalára! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése